De lekkerste manier om iets goeds te doen

Onze Olympische kampioenen

06 februari 2014
Onze Olympische kampioenen

Alles hebben ze ervoor over om te winnen, ons eigen Olympisch team. Vroeg opstaan, goed eten, trainen, hoogtestages, blijven verbeteren, teamwork. Dit doen de boeren voor een ultiem resultaat: een eerlijk product van de lekkerste kwaliteit. Daar staan ze nu, en wat zijn we trots!

Honing: Samen voor goud

Deze zoete, goudgele lekkernij komt uit tropische oorden. Met een beetje fantasie proef je de exotische bloemen in je Hollandse yoghurt of op je knapperige beschuitje. En de imkers in Chili en Guatemala verdienen hiermee een eerlijke boterham. Daarnaast investeren hun coöperaties in nieuwe producten en nieuwe leden. Net zo bezig als hun bijen dus, die imkers. Samen een gouden combinatie.

Zilvervliesrijst: Vol gezonde ideeën

De helft van alle mensen eet dagelijks rijst. Werk aan de winkel voor de rijstboeren. De boeren van de fairtrade coöperatie Nam Om in Thailand zijn helemaal ‘om’. Ze produceren biologisch. Geen chemische kunstmest, maar natuurlijke compost. Ze werken volgens de fairtrade regels en ontvangen daarvoor een ontwikkelingspremie. Die gebruiken ze onder andere voor een project dat gevarieerde voeding stimuleert. Goed idee, want elke dag rijst is ook niet alles.

Dark Roast koffie: Met een sterk staaltje teamwork

Onze koffieboeren in Afrika staan voor een pittige klus. Om in te schatten hoeveel koffie ze samen als coöperatie kunnen verhandelen, moet alles in kaart gebracht worden. Alles! De vele duizenden leden, het aantal hectare land, alle koffiestruiken, de opbrengst per koffiesoort. Bij Fair Trade Original helpen we graag een handje mee. Zo zochten we laptops voor op de velden, die stofdicht zijn en werken op Afrikaanse zonne-energie.

Nummer vier tot en met 100!

En zo hebben we nog bijna honderd andere producten – in alle kleuren van de regenboog - die stuk voor stuk een medaille verdienen. Applaus voor de boeren, hulde voor hun coöperaties!

Reageren

Enerverend weekje Thailand overzicht Iedereen wint dankzij de Postcode Loterij