De lekkerste manier om iets goeds te doen

Theezakjes bomvol goeds

04 februari 2014
Theezakjes bomvol goeds

Onze nieuwe theedoosjes zitten vol verrassingen. Ieder label heeft een ander tekstje waar onze Facebook-volgers aan meegeschreven hebben. ‘Dit zakje zit bomvol goeds’. Of: ‘Verwarmend’. Een paar voorbeelden, waardoor jouw thee straks extra lekker smaakt.

Annemarie Both-Govaerts, Product Manager: ‘Het ontwikkelen van een nieuwe verpakking doet bij mij een prettig beroep op mijn creativiteit: met een frisse blik kijken naar onze ‘oude’ verpakking en zien wat er beter en aansprekender kan. Afgelopen voorjaar was het theeassortiment aan de beurt.

In mei vorig jaar ontstonden de eerste ideeën. Een verpakking zonder cellofaan – tegen de gewoonte van de markt in – stond hoog op ons lijstje. We wilden graag een doosje met een pure uitstraling. En om je uit te nodigen er echt een momentje voor jezelf van te maken, dat drinken van je kopje thee, had het idee postgevat om de labeltjes te voorzien van een toepasselijk tekstje.

Ik ben niet alleen een grote theeleut, maar ben ook gek op woorden. Gewoon, gedrukte woorden of zelfs letters. Dat klinkt misschien raar, maar ik geloof dat ik niet de enige ben. Al was het maar door alle reacties die we kregen op de oproep die we op Facebook plaatsten. Ik vroeg je waar thee voor jou voor staat. Ik was benieuwd naar aansprekende quotes die bij thee passen, bij onze thee, en naar jouw gevoel bij je kopje thee. Mèt de belofte de meest sprekende teksten op de labeltjes aan de theezakjes van Fair Trade Original te drukken.

De reacties stroomden binnen. ‘The world can wait ... for a minute or two’ was er eentje die ik erg leuk vond. ‘En dan ongeduldig wachten tot de thee wat minder heet is’ ook. ‘Dit zakje zit bomvol goeds’ was een andere die de juiste snaar raakt. Ook op Twitter zagen we spontaan leuke reacties voorbij komen. Ik heb genoten van het lezen en selecteren van de teksten. Uiteindelijk hebben we bekeken welke teksten we het best bij onze thee vinden passen. Vijf schrijvers van de meest leuke inzendingen hebben we verrast met een theepakket. Hun teksten èn die van 20 anderen, verschijnen op labeltjes van alle thee in envelopjes*.

En verder is de thee inderdaad verpakt in doosjes zonder cellofaan, het karton binnenstebuiten (let maar eens op als je binnenkort een doosje tegenkomt) bedrukt in onze nieuwe stijl. Helemaal de sfeer die we bedoelden. Per doosje hebben alle labels een ander tekstje. Ga er even lekker voor zitten, voor je kopje thee. Laat het tekstje op je inwerken en … maak er jouw momentje van.

* De tekstjes vind je op de Engelse Melange, Earl Grey, Bosvruchtenthee, Citroenthee, Fruit Variatie, Groene thee, Groene thee Citroen, Rooibos en Rooibos Spicy Orange. De labeltjes aan de piramidezakjes kruidenthee hebben geen tekst gekregen –die hebben andere labeltjes die daar net te klein voor zijn.

trefwoorden

Reageren

Iedereen wint dankzij de Postcode Loterij overzicht Carmenère: een bijzondere druif