De lekkerste manier om iets goeds te doen

Nieuwe woksaus: glunderend op het schap

28 november 2013
Nieuwe woksaus: glunderend op het schap

Het lijkt eenvoudiger dan het is: de introductie van een nieuw product. Maar het is weer gelukt, en daar zijn we ontzettend trots op. Tijd voor taart, in Thailand!

De weg van een idee naar een nieuw gereed product is vaak lang. Vooral als het om een fairtrade product gaat, waarbij alle schakels in de keten naadloos op elkaar moeten aansluiten. Als het slaagt, gaat de vlag uit. Daarom staat onze nieuwe Woksaus Soy Ginger nu zo te glunderen op de schappen van Albert Heijn.

De Woksaus Soy Ginger is een nieuwe aanwinst in ons assortiment Aziatische kookproducten. Hij krijgt een plekje tussen de rijst, noedels, kokosmelk, ananas, kruidenpasta’s, ketjap, Sweet Chili saus en natuurlijk de collega-woksauzen Zoet Zuur en Teriyaki.

De sojabonen en rietsuiker zijn afkomstig van Fairtrade gecertificeerde boeren. Eerst zijn de sojabonen verwerkt tot sojasaus, daarna zijn alle ingrediënten volgens Thais recept samengevoegd tot een zoete saus met de pit van gember. Met wat kip, groenten en rijst erbij heb je een heerlijke maaltijd met een Thaise twist.

Wij zijn dus hartstikke trots op dit nieuwe flesje. Trots op de producenten in Thailand ook, die alles op alles hebben gezet om de eerste zending op tijd te leveren. Intussen zijn ze hard aan de slag gegaan om de volgende partij te produceren. Zodat de flesjes in het voorjaar van 2014 in nog veel meer winkels kunnen komen te staan.

Vooral bij KRS Spicy Foods, waar alle ingrediënten samenkomen, de saus wordt gemaakt en in flesjes gedaan, hebben de medewerkers keihard gewerkt om de woksaus op tijd naar Nederland te verzenden. Daarvoor hebben we hen hartelijk bedankt, met voor iedereen een stuk taart.

Kijkje nemen in de keuken van de Thaise producenten? Reis in twee minuten mee met Salomon, Albert, Marrit , Timo, Loraine en Wiebe en eindig met hen aan een tafel vol eindeloos lekkere gerechten.

Reageren

Nieuwe vooruitzichten op de pampa overzicht Felicitaties voor Max Havelaar!