De lekkerste manier om iets goeds te doen

Koffieboeren plukken de vruchten

We maken heerlijke melanges van de beste koffiebonen van over de hele wereld. Daarmee verwen je niet alleen jezelf, ook de koffieboeren genieten mee. Zij laten bijvoorbeeld een school bouwen voor hun kinderen.

Hoe drink jij je koffie? Mild, dark roast, espresso, je eigen speciale cappuccino? Wij hebben voor elke koffieliefhebber een heerlijke variant, afkomstig van koffiecoöperaties met wie wij eerlijk zaken doen. Het drinken van onze koffie is daarom de lekkerste manier om iets goeds te doen.

Reis met ons mee naar Guatemala

In Guatemala kochten wij in 1973 de allereerste eerlijke koffie ter wereld in. Hoe gaat het daar nu? Je ziet het in deze film. Reis met ons mee naar drie koffieboeren. Enne... pak er een lekker kopje koffie bij, dan proef je direct waar het allemaal om draait.

Maak nader kennis met de koffieboeren uit de film

  Leonarda   Cipriano   Erasmo

Meer over veertig jaar eerlijke koffie

We spraken in Guatemala met Leonarda, Cipriano, Erasmo en Lilly. Maar we spraken meer koffieboeren, ook elders in het land. Hoe is het hen vergaan in de afgelopen jaren, welke rol speelde de coöperatie, wat was de bijdrage van fairtrade? Waar staan ze nu en hoe zien zij de toekomst, en die van hun kinderen? En wat gebeurde er in de tussentijd in Nederland? Hoe ontwikkelde de handel in eerlijke koffie zich hier en wat zijn de vooruitzichten?

  Lees meer over 40 jaar eerlijke koffie (PDF)